Aba Pénzügyi- és Befektetési Tanácsadó Rt.

Import-Export

1993-ban az oroszországi importtal indult kereskedelmi tevékenységünk. Ez elsősorban betonacél volt. Ezután magyar élelmiszeripari és háztartás vegyipari termékeket exportáltunk ugyan oda, később több FÁK országba is. A lehetőséggel élve 1996-ban 33%, majd 50%-os tulajdon résszel, száraztészta gyártást kezdtünk.

1995-ben kezdtük meg az olaszországi polipropilén kopolimer csövek importját és hazai nagykereskedelmét.

1996-ban szintén olaszországi importra alakult a SIM2 cég, háromcsöves kimagasló minőségű házi mozi vetítőire alapított Kft. is, amelyben az Rt.33%-os részesedést szerzett.

1999-ben 65%-os részesedéssel céget alapítottunk a Vodefone (akkor V.R.A.M. Rt.) rádiótelefon szolgáltatásának értékesítésére, amely cég egy év alatt 80 boltot nyitott szerte az országban.

2000-ben az Antenna Hungária Rt. AntennaMikro szolgáltatásának értékesítését kezdte meg 25 üzletben és két kiszállító csapat segítségével.

2004-ben németországi készház szállítását kezdte meg. 2005-ben a németországi partner Odiplan Gmbh.-ban többségi részesedést szerzett. Tőkebefektetése és kölcsöne segítségével hozzásegítette a Gmbh-t, hogy tulajdonosa legyen a 'Haus in haus' technológiának amely egy tervezési újítás révén lehetővé teszi egy ház vagy sorház üveg búra alá helyezését kizárva ezzel a zaj, szél, hideg hatásait. A fűtési költség így a tizedére csökken, még nyáron is 5 fokkal hűvösebb van mint a 'búrán' kívül. A technológia alkalmazására Svájc, Németország, Ausztria és Magyarország területén van kizárólagossága.